Logitech MX Ergo trackball

Med en trackball-mus bevæger du musemarkøren med en lille kugle i stedet for at bevæge hele musen

© Logitech

Logitech genopliver trackball-musen

Kampen mellem trackball og konventionelle mus synes at være slut for længst. Nu genopliver Logitech den med en ny trackball-mus.

6. september 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Du kan muligvis huske trackball-musen. Den var engang en seriøs konkurrent til den konventionelle mus. Med trackball-musen flytter du ikke på selve musen, men derimod på en kugle på siden af musen, som styrer musemarkøren.

Nu har Logitech lanceret en ny trackball-mus, den første nye fra firmaet i 7 år. 

MX Ergo, som musen hedder, har de funktioner, man forventer af en normal mus – som scroll-hjul og frem- og tilbageknap på siden.

Musen har desuden en holder, der kan tiltes op til 20 grader, så den har den perfekte vinkel til din hånd. Den er også udstyret med et genopladeligt batteri, der holder helt op til 4 måneder på en opladning

Trackball-musen har flere fordele

Mens krigen om dominans på musemarkedet klart blev vundet af den konventionelle bevægelige mus, der bruges langt de fleste steder i dag, har nogle dog holdt fast i trackballen. Specialiserede mindre firmaer producerer dem også stadig.

Trackball-musen har flere fordele over den normale mus. Den har brug for mindre plads, da du ikke bevæger den, og så er den væsentligt mere præcis ifølge trackball-brugere. 

Det betyder også at nogle af dem, der laver præcisionsarbejde på computeren, der stadig foretrækker den mindre udbredte mus.

Hvis du selv er trackball-entusiast eller har du lyst til at prøve noget nyt, kan du købe musen på Logitechs hjemmeside for 899 kr.

Måske er du interesseret i ...