Mp3-formatet har været et af de mest populære, digitale medier til afspilning af musik, men nu kan de dage snart være talte.
Det tyske institut Fraunhofer IIS, der har stået for udviklingen og licensieringen af teknologien, har netop meddelt, at de har stoppet udviklingen og afvikler licensprogrammet, efter patentet er udløbet. Udviklingen begyndte helt tilbage i 1987.
Den første dedikerede mp3-spiller kom på markedet i 1998 og sammen med fildelingstjenesten Napster i 1999 satte det for alvor gang lagring af musiknumre som mp3-filer.
Derfor dør mp3-formatet
Siden har mp3 været standarden for lagrede musikfiler, men i dag er det færre og færre, der afspiller deres egne lokale musikfiler, men benytter i stedet streamingtjenester som Google Music eller Spotify, der anvender musikformater som AAC, OGG eller FLAC.
Ifølge Fraunhofer giver de nye formater langt bedre lyd og komprimering og kan indeholde tjenester, som mp3-formatet ikke kan.
Selv om Fraunhofer stopper licensieringen, behøver det ikke betyde det endelige dødsstød til mp3.
Dine mp3-musikfiler vil stadig kunne afspilles med den afspiller, du anvender, på din computer, dit anlæg eller din telefon.