Fraunhofer IIS skrotter nu det populære musikformat mp3

Fraunhofer IIS skrotter nu det populære musikformat mp3

© Shutterstock

Mp3-formatet sendes i graven

Selskabet bag det populære musikformat mp3 har stoppet udviklingen og afviklet licensprogrammet.

17. maj 2017 af Torben R. Simonsen

Mp3-formatet har været et af de mest populære, digitale medier til afspilning af musik, men nu kan de dage snart være talte. 

Det tyske institut Fraunhofer IIS, der har stået for udviklingen og licensieringen af teknologien, har netop meddelt, at de har stoppet udviklingen og afvikler licensprogrammet, efter patentet er udløbet. Udviklingen begyndte helt tilbage i 1987.

Den første dedikerede mp3-spiller kom på markedet i 1998 og sammen med fildelingstjenesten Napster i 1999 satte det for alvor gang lagring af musiknumre som mp3-filer.

Derfor dør mp3-formatet

Siden har mp3 været standarden for lagrede musikfiler, men i dag er det færre og færre, der afspiller deres egne lokale musikfiler, men benytter i stedet streamingtjenester som Google Music eller Spotify, der anvender musikformater som AAC, OGG eller FLAC. 

Ifølge Fraunhofer giver de nye formater langt bedre lyd og komprimering og kan indeholde tjenester, som mp3-formatet ikke kan.

Selv om Fraunhofer stopper licensieringen, behøver det ikke betyde det endelige dødsstød til mp3. 

Dine mp3-musikfiler vil stadig kunne afspilles med den afspiller, du anvender, på din computer, dit anlæg eller din telefon. 

Måske er du interesseret i ...