4_harddisk_komdk_012015

Klon harddisken og start på en frisk

Normalt ser vi på backup som en måde at sikre os mod at miste data, hvis uheldet er ude. Men en klon af den harddisk, du har Windows på, kan redde dig tilbage, hvis din pc driller.

26. december 2014

En enægget tvilling er set med videnskabens øjne en klon – to mennesker, hvis genetiske materiale er det samme. Så når vi taler om en klonet harddisk, så mener vi ikke bare en harddisk, hvor der er en kopi af alle filer, billeder og mapper, men om en én til én-kopi, hvor hver eneste lille bit er kopieret og ligger præcis det samme sted.

Brænder din harddisk fuldstændigt sammen, så din pc ikke engang kan starte, så ville du, hvis du havde en klon, kunne tage den ud og smide den gamle harddisk væk, sætte klonen i istedet, og starte din pc som om intet var hændt. Eller det vil sige, din pc ville faktisk igen være, som den dag, du lavede din klon.

Den klonede harddisk er ikke kun nyttig den dag, det hele brænder sammen. Noget der forhåbentlig aldrig sker. Men er din pc blevet godt og grundig træt og træls, og gider du ikke bruge mere tid på reparationer og lappeløsninger, så kan du bruge en klon og vende tilbage til det tidspunkt, hvor din pc virkede.

Windows’ indbyggede systemgendannelse er til for noget af det samme. Du fortryder en ændring, eller du kan ikke få Windows til at makke ret, så du fortryder og vender tilbage til en tidligere udgave.

Men Systemgendannelse virker ikke, hvis Windows eller harddisken med Windows på, holder op med at fungere. Og du kan ikke altid finde langt nok tilbage. Med vores klon har du en altid perfekt udgave af din Windows-pc, som du kan vende tilbage til, Men husk, det er ikke en backup. Ændringer du har lavet siden du klonede din maskine, vil gå tabt, hvis du ikke tager normal backup af filer, dokumenter, billeder og andet vigtigt. Klonen er så du altid kan starte forfra, uden at starte helt forfra med at installere Windows og dine vigtigste programmer.

Måske er du interesseret i ...