kronometer på computer

Sæt fart på din computers opstart og slip for unødig ventetid.

© Shutterstock

Få en hurtigere opstart af din computer helt gratis

Du kan skære flere sekunder af din computers opstart med disse simple tips. Og det koster ikke en krone.

29. august 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Det er de færreste mennesker, som finder glæde i en sløv computere, der tager ualmindeligt lang tid om at blive kampklar. 

Kæmper din computer med en sløv opstart, er der heldigvis et par simple råd, som kan sparke liv i maskinen.

1. Ryd ud i opstartsprogrammerne

Stribevis af programmer åbner samtidig med Windows, og det kan resultere i en træg opstart. Du kan heldigvis nemt vælge flere af dem fra.

  • Højreklik på proceslinjen og klik på Jobliste.
  • I vinduet vælger du fanebladet Start, hvor du kan se og fjerne opstartsprogrammer ved at højreklikke på dem og vælge Deaktiver.

2. Brug et gratis optimeringsprogram

Der findes masser af optimeringsprogrammer, som kan klare en oprydning i styresystemets motorrum, hvilket kan frigøre ressourcer. 

Det kan gøre computeren en smule hurtigere under opstart og i brug.

Ashampoo Winoptimizer, som du kan hente gratis her som abonnent, er fx et glimrende program til at rydde op i registreringsdatabasen og fjerne småfiler, som fylder på computeren.

Under ét minut skal en moderne pc bruge, fra du trykker på startknappen, til Windows er køreklar. Men hvad sker der egentlig i løbet af de 60 sekunder? Det kan du læse i Komputer for alle 13/17, som er ude nu.

Komputer for alle 13/2017, som er ude nu.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...