Med programmet Passmark PerformanceTest kan du måle din computers ydelse.
Passmark PerformanceTest

Med programmet Passmark PerformanceTest kan du måle din computers ydelse.

© Passmark

Test din pc's ydelse med smart program

Værktøjet PassMark PerformanceTest kører din pc gennem en række omfattende testmålinger. Når testen er overstået, får du et overblik over, hvor stærk pc’en er – og du kan sammenligne den med de computere, vi tester i Testzone her på vores hjemmeside.

Det er nærmest en naturlov, at en computer føles en lille smule langsommere for hver dag, man bruger den. Men hvor hurtig er din computer egentlig i forhold til de nyeste modeller i butikkerne? 

Det kan du selv finde ud af ved at bruge programmet PassMark PerformanceTest, som du kan hente seneste udgave af her

PassMark PerformanceTest er et såkaldt benchmark-program. 

Det vil sige, at programmet foretager en række målinger af forskellige dele af din pc’s ydelse, så du fx kan se, hvor hurtig processoren eller din computers ram er i forhold til andre brugeres.

Sådan måler du din computers ydelse

PassMark PerformanceTest udfordrer din computers kræfter ved at køre den gennem en lang række mindre tests. Til sidst sammenregner den resultatet til et pointsystem, så du kan se, hvor hurtige de enkelte dele af din pc er.

Du får også en samlet karakter for hele computeren, der tager højde for, at fx en meget langsom harddisk vil kunne sløve hele systemet ned. 

Vi anbefaler, at du sætter din bærbare pc i en stikkontakt, før du går i gang.

Sammenlign din pc's resultat med andre

Det tager cirka 10 minutter at køre testen af din computer, og når du har resultatet, kan du også direkte i programmet søge efter en bestemt pc, som vi har testet i Testzonen her på vores hjemmeside.

Derefter kan du nemt og overskueligt holde de forskellige måleresultater op mod hinanden og se, hvor din pc begynder at halte efter den nyere model fra vores testlaboratorium.

Du kan også sammenligne dine testresultater med mange tusinde andre, så du fx kan se, om mere ram gør en computer med din type processor meget hurtigere.

Del let din pc's specifikationer med andre

Testprogrammet leverer også en bunke oplysninger om alle de elementer, der er inde i din computer.

Ved at klikke på det lille i-ikon i programmet får du en omfattende liste over pc’ens specifikationer, der er lige til at kopiere, så du fx kan sende den til en person, der har brug for at vide mere om din computer for at kunne hjælpe dig med et teknisk problem.

PassMark PerformanceTest er gratis i en 30-dages prøveversion, men du behøver jo også kun at teste hastigheden én gang.

Måske er du interesseret i ...