Fjern dubletter i Windows

Hvis de samme billeder og filer ligger flere gange på din pc, optager de meget plads. Se her, hvordan du let kan fjerne eventuelle dubletter fra din computer- 

Sådan finder og fjerner du let dubletter på pc'en

Mangler du plads på din computer? Måske kan du genvinde plads på din harddisk ved at slette dubletter og kopier af dine filer. Se her, hvordan du kan gøre det.

5. september 2019 af Martin Haverholm

Mange af os oplever indimellem, at harddisken på vores computer pludselig er ved at være fuld - og måske har du endda fået en besked om, at der ikke er plads nok til at installere dit nye program.

Før du går i gang med at slette andre programmer for at skabe plads, så prøv først dette: Søg efter dubletter af filer på din computer! 

Det kan nogle gange skabe rigeligt med plads på din harddisk.

Hvad er dubletter?

Dubletter opstår fx, hvis du er kommet til at overføre de samme billeder eller videoer fra dit kamera til din pc, eller hvis du har hentet den samme fil fra internettet flere gange.

De kan også dukker op, hvis du simpelthen har kopieret filer fra én mappe på computeren til en anden, og har glemt at slette dem, du havde i den oprindelige.

Det betyder, at filerne ligger på pc'en to gange, og dermed fylder dobbelt så meget. 

Find dubletterne med Duplicate File Finder

Vil du gerne slippe for sidde og kigge alle dine filer igennem og manuelt finde frem til dobbeltfilerne? Så er der hjælp at hente:

Programmet Auslogic Duplicate File Finder finder filerne ved et enkelt klik på en knap, og du kan derefter selv vælge, hvilke af dem, der skal slettes, eller om nogle af dem skal gemmes alligevel.

I magasinet Komputer for alle nummer 13/2019 har vi lavet en grundig guide til programmet Auslogic Duplicate File Finder, som let hjælper dig til at finde dubletter på computeren. 

Du finder programmet og guiden i Fordelszonen her (kun for abonnenter)

Måske er du interesseret i ...