Sådan vælger du en god og billig computer

Hvis du bruger lidt tid på at undersøge, hvad der findes på markedet, er der mange penge at spare på en ny computer.

© Shutterstock

Køb en god og billig computer

En ny pc behøver ikke koster mange tusinde kroner. Du kan faktisk få en funktionsdygtig bærbar for under 4.000 kroner, hvis du kigger dig lidt omkring.

Computere i dag fås i rigtig mange prisklasser. Særligt de billige modeller er blevet interessante, fordi de i dag er så kraftige, at de klarer de opgaver og behov, som de fleste har til deres computer.

I denne artikel kan du læse de bedste tips og tricks til, hvordan du køber den bedste og billigste computer for mindre end 4.000 kroner.

Til den pris får du en computer, du sagtens kan bruge til både tekstbehandling, email, streaming og simpel videobehandling.

Find en billig computer til dit behov

At købe en computer handler om at kende sine behov. Kan du fx leve uden, at din computer er lavet i et 'eksklusivt' materiale som aluminium eller metal, men i stedet plastik, er der mange penge at spare. 

Lenovo Ideapad 3 er en computer på 14", med 4 GB ram og 128 GB harddisk. Derudover er batteritiden på cirka 7 timer. 

Computeren er lavet i plastik, hvilket både gør den lettere og billigere end metal. 

Prisen er på bare 2.799 kroner. 

Find en god og billig computer
Billigt materiale

Lenovo Ideapad 3 er en god og billig computer med en fornuftig ydelse. Men skal du fx redigere video, skal du investere i kragtigere og dyrere hardware. 

© Lenovo


Overvej derfor, om du er fint tilfreds med, at computerens materialer ikke er de dyreste, fx hvis computeren bare skal stå fast på et skrivebord.

Skal den transporteres ofte, er det ofte en god idé at kigge efter en computer med ordentlig byggekvalitet og materialer.

Overvej en billig pc uden Windows

Du bør også overveje, om du kan klare dig med en Chromebook i stedet for en almindelig Windows-computer.

Chromebooks er mere simple og er billigere end Windows-maskiner. De kører Googles styrestystem, Chrome OS, som er en mere avanceret udgave af Googles browser, Chrome.

Det vil sige, at alt, hvad du foretager dig på computeren, foregår online, fx Google Docs, Gmail eller online billedredigering. Chromebooks kan desuden køre Android-apps og har ofte touchskærm, så computeren kan bruges som en stor tablet.

Et bud på en Chromebook er Samsung Chromebook 4. Den koster bare 2.499, kan holde batteri i 12 timer og er desuden tynd og let.

Billig computer
Chromebook

For kun 2.499 kroner kan du i dag få en helt udmærket computer. Her er det Samsung Chromebook 4.

© Samsung

Undersøg prisen godt og grundigt

Før du køber, bør du undersøge markedet. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad en computer koster i forskellige butikker. 

Du kan med fordel bruge et prissammenligningsværktøj som www.pricerunner.dk – her søger du blot på det, du gerne vil købe, og får så en oversigt over, hvad produktet koster i de butikker, der har det til salg.

Herefter kan du nemt klikke dig hen til den butik, hvor du vil købe computeren. 

Find den helt rigtige computer

Uanset hvilket budget, du har, kan det være en jungle at købe ny computer.

I Komputer for alle nummer 18 får du al den hjælp du skal bruge for at købe ny computer. Her kan du både læse en omfattende købeguide, der hjælper dig, uanset om du vil bruge 4.000, 9.000, 13.000 eller endnu mere på ny computer.

Desuden har vi haft en stribe af de mest interessante computere, der er på markedet, på testbænken, hvilket du kan læse i vores stortest af bærbare computere. 

Læs i Komputer for alle hvordan du vælger den bedste og billigste computer.
Læs mere

I Komputer for alle nummer 18 viser vi dig, hvordan du finder den bedste og billigste computer, der passer perfekt til dig – uanset pengepung. Bladet udkommer i midten af november og artiklen kan herefter læses i Fordelszonen (kræver login)

© Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...