ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold er en af de første computere, som har en foldbar skærm.

Foldbar computer fra Lenovo

De første mobiltelefoner med foldbare skærme eller allerede på gaden, og nu er det tid til foldbare computere. En af de første modeller kommer fra Lenovo.

Bologna: Komputer for alle har været i Bologna for at se forårnyheder fra Lenovo.

Her blev en masse nye computere i Lenovos forskellige computerserier frem, men der er hovedsageligt to computere, der skiller sig ud.

Mest interessant er den nye ThinkPad X1 Fold, som er en fuldt udstyret 13,3-tommer notebook med en sammenfoldelig skærm. 

Når computeren er foldet ud, ser den ud som en tablet med en enkelt stor skærm.

Du kan enten bruge skærmtastaturet i Windows eller det uafhængige Bluetooth-tastatur, der følger med det. Der følger desuden en berøringspen med, som kan bruges på den berøringsfølsomme skærm.

ThinkPad X1 kan foldes 30.000 gange

ThinkPad X1 Fold har taget fire år at udvikle. Det største problem har været at få OLED-skærmen til at folde, uden der opstår en revne der, hvor den i foldes.

Derfor har Lenovos teknikere udviklet et hængsel, der sikrer, at skærmen får en blød afrunding, når den foldes sammen. På den måde kommer der aldrig nogen fold.

Bagsiden af ​​computeren er dækket af læder, ikke kun fordi den er behagelig at holde, men fordi læderet hjælper med at beskytte skærmen.

Lenovo hævder, at skærmen kan foldes mindst 30.000 uden at blive påvirket negativt.

ThinkPad X1 Fold lanceres engang til sommer, og det vil koste omkring $2.500. Med svensk moms indstilles prisen til at ende på lidt over 30.000 SEK i Sverige.

Læs mere om ThinkPad X1 Fold på Lenovos websted (tekst på engelsk)

ThinkPad X1 Fold med tangentbord

ThinkPad X1 Fold leveres med et tyndt tastatur, der er gemt mellem de to skærmhalvdele, når computeren er foldet. En berøringsfølsom pen til noter er desuden inkluderet.

Tablet-pc med ekstra skærm

En anden anden nyhed er ThinkBook Plus bærbar computer, som også er en tablet. 

Når pc'en er foldet sammen har du adgang til en ekstra skærm på bagsiden af låget.

På den ekstra skærm kan du læse beskeder, når din pc er foldet sammen, ligesom du kan skrive beskeder uden at åbne computere. 

 ThinkBook Plus er en traditionel 13,3 tommer bærbar computer. Det kommer i forskellige konfigurationer og frigives engang i løbet af sommeren. Der er ingen pris på dette tidspunkt. 

 Læs mere om ThinkBook Plus på Lenovos hjemmeside.

ThinkBook Plus

Den energieffektive e-blækskærm på ThinkBook Plus bruges f.eks. til noter, e-mails og meddelelser eller som læsetablet, når computeren er lukket.

Måske er du interesseret i ...