få batteri på pc til at holde længere


Sådan får du længere levetid på dit pc batteri

Batteriet på din pc kan holde længere, hvis du behandler det godt. Her er vores bedste tips og tricks til at forkæle dit batteri.

28. februar 2018 af Steffen Nielsen

Batteriet på din bærbare pc holder ikke evigt. Men der er ting, du kan gøre, så batteriet beholder så meget kraft som muligt. Og nogle ting, du absolut ikke må gøre. 

Her er Komputer for alles bedste tips til længere batterilevetid:

Tip 1: Lad være med at dræne batteriet

Det værste du kan gøre, er at lade pc'en køre på batteri, når du har adgang til en strømforsyning. På sigt tager batteriet skade af blive drænet og opladet ofte. 

Tip 2: Sæt opladeren i pc'en

Når Windows advarer dig om, at din pc er ved at løbe tør, bør du straks sætte strømstikket i.

Tip 3: Sluk pc'en helt

Lad være med blot at lukke skærmen ned, så pc'en går i slumretilstand. Sluk i stedet helt for pc'en, og få længere batterilevetid.

Tip 4: Lad pc'en op, før den slukkes

Hvis pc'en skal være slukket i længere tid, så sørg for, at den er ladet mindst 50 procent op først.

Tip 5: Undgå sollys og varme

Sørg for, at pc'en hverken for sollys eller for meget varme. Opbevar den køligt.

Tip 6: Hold Windows opdateret

Gamle programmer og et gammelt Windows betyder, at pc'en bruger mere batteri. Sørg for at opdatere - det er også mere sikkert for dig ifb. virus og sikkerhedsbrud.

Tip 7: Køb et nyt

En desperat situation kan kræve en drastisk løsning. Du skal være opmærksom på, at batterier uværgerligt taber kraft over tid, lige meget hvor meget du gør for at behandle det godt. Der kommer formentligt et tidspunkt, hvor du bliver nødt til overveje, om et nyt batteri er vejen frem for din bærbare.


Med en powerbank løber du aldrig tør for strøm på din mobiltelefon. Lige nu får du to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner. Læs mere her.

Måske er du interesseret i ...