Verdens letteste 15,6 tommer bærbare pc

0,998 kg! Acers Swift 5, som firmaet løftede sløret for i New York onsdag, bliver verdens letteste 15,6 tommer bærbare pc.

© Rasmus Udsholt

Acer på vej med verdens letteste pc - Swift 5

Nu behøver du ikke længere nøjes med en lille skærm, hvis du vil have en ultralet bærbar pc. Acers kommende Swift 5 med 15,6 tommer-skærm vejer under et kilo.

24. maj 2018 af Rasmus Udsholt

New York: Vil du have en let bærbar pc med lille skærm - eller en tung bærbar pc med stor skærm?

Sådan har valget groft sagt været tidligere. Nu er flere og flere computerproducenter dog i dén grad for alvor begyndt at skubbe til grænserne for, hvor lidt en fuldblods-pc egentlig behøver at veje.

Onsdag satte Acer en foreløbig ny rekord, da firmaet i New York præsenterede en 15,6 tommer-pc med en vægt på blot 0,988 kilo.

Acer Swift 5 føles urealistisk let

Swift 5, som den lette bærbare hedder, er en opdatering af firmaets populære maskine under samme navn, som vi testede tidligere på året. Indtil nu har Acer Swift 5 dog blot haft en skærm på 14 tommer.

Ved at gøre skærmkanterne endnu tyndere end forgængeren og bygge top- og bundpladen i magnesium-lithium, er det ifølge Acer lykkedes at bevare vægten og samtidig presse både skærmstørrelse og batteritid et hak op.

Komputer for alles udsendte havde en prototype af den nye Acer Swift 5 i hænderne ved lanceringen i New York, og maskinen føles umiddelbart lige så solid og veldesignet som forgængeren - og så bare nærmest urealistisk let, størrelsen taget i betragtning.

På markedet senere i år

Acer oplyser, at indmaden i den kommende Acer Swift 5, der kører Windows 10, bliver “de nyeste Intel-processorer”, op til 1 TB SSD-disk og op til 16 GB DDR4-ram.

Prototypen var ved præsentationen også forsynet med en USB 3.1 Type C-port, to USB 3.1 Type A-porte, en HDMI-port, SD-kortlæser og fingeraftrykslæser.

Acer kan endnu ikke oplyse en forventet lanceringsdato eller pris. Vi forventer at teste den opdaterede Acer Swift 5 i Komputer for alle, så snart vi får mulighed for det. 

> Vil du have Komputer for alle leveret direkte til døren? Lige nu får du to numre af bladet samt en smart, ergonomisk mus, så du undgår musearm og spændingshovedpine, når du arbejder ved din pc. Prisen er kun 59,50 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...