Undertekster til film kan hurtigt sende din computer i knæ.

Undertekster kan være it-kriminelles vej til din computer, afslører et sikkerhedsfirma.

© Netflix

Undertekster kan gøre din computer sårbar for hackere

200 millioner brugere er i fare for at blive hacket gennem undertekster til populære medieafspillere, afslører sikkerhedsfiramet Check Point.

Du løber en sikkerhedsrisiko, når du henter undertekster til film, som du har liggende på computeren, fx hvis du har opbygget et digitalt arkiv over dine dvd-film.

Blandt de mange undertekstfiler, som findes på nettet, bliver farlige malware-filer nemlig skjult, så du kan ende med at inficere din pc, hvis du blot vil hente danske undertekster til en film.

"Forsyningskæden for undertekster er kompleks med over 25 forskellige formater i brug, som alle har unikke funktioner og egenskaber. Underteksternes fragmenterede økosystem og begrænsede sikkerhed betyder, at de indeholder flere sårbarheder, som gør dem til et attraktivt mål for hackere”, siger Omri Herscovici, leder af Check Points research team.

200 millioner er i fare for at blive hacket

Undertekstfilerne kan ramme alle dem, der bruger populære medieafspillere som VLC, Kodi og den ulovlige tjeneste Popcorn Time, hvilket samlet løber op i over 200 millioner brugere på verdensplan.

Udnyttes medieafspillernes sårbarheder kan en tredjepart få fuld kontrol over den inficerede computer og al den data, der ligger på computeren, fortæller Check Point.

Ifølge sikkerhedsfirmaet kan du heller ikke stole på det anmeldelsessystem, der findes på downloadsider for undertekster, da it-kriminelle nemt kan manipulere med anmeldelserne. Du gør med andre ord klogt i at holde dig helt fra at hente undertekster på nettet.

Måske er du interesseret i ...