netflix

Netflix tester knivskarpt tv

Fremtidens skærme vil have 4K opløsning, og Netflix tester allerede nu, hvordan, hvordan streamingtjenesten kan levere serier og film med den høje opløsning.

5. november 2013

Køber du et nyt fjernsyn eller en ny computerskærm, vil den højest sandsynligt have en opløsning på minimum 1920x1080 pixels eller såkaldt Full HD. Om bare få år vil langt de fleste skærme dog have en opløsning, som er fire gange højere og går under navnet 4K.

Det forbereder streamingsiden Netflix sig på, og allerede fra næste år vil de give brugerne mulighed for at streame film og serier i 4K. En af de helt store udfordringer er dog, at brugernes internetforbindelser skal være ganske hurtige for, at videoerne bliver afspillet uden afbrydelser.

Film og serier i 4K er nemlig opbygget af større datamængder end dem i HD, hvilket stiller større krav til dit netværks hastighed. Undersøgelser i England viser fx, at kun mellem 15 og 20 procent af alle landets husstande har internetforbindelser, der er hurtige nok til at streame film i 4K. Netflix tester derfor flere metoder til at komprimere signalet, så videofilernes størrelse bliver mindre.

Før du kan bekymre dig om, om hastigheden på din internetforbindelse er høj nok til at streame 4K-film fra Netflix, skal du dog have fingrene i et tv eller en computerskærm, der understøtter teknologien, og de første modeller på markedet koster snildt 15.000 kroner.

Måske er du interesseret i ...