samsungtv

Grænsen mellem tv og computer udviskes

CES, Las Vegas: Inden CES for alvor går i gang med muligheden for at gå rundt og røre ved produkterne har adskillige producenter afholdt storstilede pressemøder, blandt andet Samsung, der fremviste en del nye fjernsyn.

8. januar 2013

Udover elegant design og høj opløsning, så havde Samsung fokuseret på indhold, brugerflade og forbindelsen mellem det store tv i stuen og husets andre skærme. Ideen om det smarte tv er ikke ny, men Samsungs 2013-modeller er de hidtil bedste bud, vi har set. Når du tænder dit tv, bliver du ikke længere mødt af den kanal, der tilfældigvis var tændt, da du slukkede og gik i seng. Samsungs tv åbner med en side, der giver overblik over tilgængeligt indhold og foreslår ting, du kan se lige nu, baseret på dine vaner og interesserer. Derfor foreslår dit tv dig måske nyheder om morgenen, men en god film om aftenen efter arbejde, baseret på, hvordan du normalt ser tv på det tidspunkt. Tv'et får en masse såkaldte apps (småprogrammer), indhold fra leverandører som Netflix, Google, Amazon med flere. Og søger du for eksempel efter en film, så vil dit tv både fortælle, hvis den bliver vist live lige nu, men også hvor du kan købe eller leje den og streame den. Du vil også kunne sende indhold fra dit tv til en mobiltelefon eller tavle-pc eller den anden vej. Den nye brugerflade ser umiddelbart overskuelig og letforståelig ud, og udover din normale fjernbetjening, så vil du kunne styre dit tv med din smartphone/tavle-pc, stemmen samt fagter, da alle modellerne har indbygget webkamera. Du kan selvfølgelig også bruge Skype og gå på nettet i din stue.

Som noget helt nyt tilbyder Samsung også opgradering til ældre modeller, så den kan lære og håndtere alt det nye. En lille boks, du kan klikke bag på din 2012-model, fungerer som en hjernetransplantation, så de nye funktioner nu er indbygget, og så en ny quadcore-processor, der giver dit fjernsyn musklerne til at håndtere det.

På billedet: Teknisk mest imponerende var LED-fjernsynet S9000, der med sine 110-tommer er verdens største 4K LED-fjernsyn. 4K henviser til opløsningen, der er fire gange så stor som HD. Læs mere om 4K her. Vi var overvældede af det elegante svævende design og den formidable billedkvalitet - og bliver det desværre nok også af prisen.

Læs alle vores nyheder fra CES 

Måske er du interesseret i ...