Vr briller

Fascinerende kunstig virkelighed med VR

Med et sæt VR-briller kan du opleve 360 graders video, der placerer dig midt i verdens største begivenheder. Læs om de smarte briller her.

4. april 2016

Sidste år fik abonnenter af den amerikanske avis New York Times en dag et par VR-briller i pap gratis med dagens avis. Brillerne var af typen Google Cardboard, hvor man indsætter sin mobiltelefon i papæsken, starter en app og så får adgang til en fantastisk kunstig verden direkte i dagligstuen. Tiltaget blev bakket op af avisens nye portal med masser af video i det utrolige VR-format.

Teknologien VR har været kendt i mange år, men først nu er teknikken blevet så god, virkelighedstro og inden for økonomisk rækkevidde, at den er værd at se nærmere på. Faktisk kan det gøres så billigt som 29 kroner med Googles Cardboard-briller, hvis du allerede ejer en nyere Android-telefon med 5 tommer skærm. Så bruges telefonens skærm i stedet for de to små skærme, der sidder i dedikerede VR-briller, som ikke kræver en mobiltelefon.

Når du først har anskaffet dig de smarte briller, er der virkelig meget indhold at se på dem. Du kan nyde fantastiske 360 graders videoer, der fx er optaget i borgerkrigshærgede Syrien, i helikopter over Sibirien eller i susende fart ned af skiløjpen i Val d’Isère, ligesom du kan deltage i spil, hvor du nærmest er til stede i omgivelserne. Det føles virkelig som at være der selv, fordi brillerne opfatter dine hovedbevægelser, så du kan dreje hovedet for at se omgivelserne helt vejen rundt.

Hvis du ikke allerede har prøvet VR, anbefaler vi på det kraftigste, at du giver det et forsøg. Enten ved at besøge en forhandler og få en demonstration – eller ved at starte med det billigste sæt til 29 kroner. Se herunder, hvor du finder briller og indhold.

Her er 3 VR-briller, som du kan købe nu!

Google Cardboard – 29 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Trust Exos 3D – 399 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Samsung Gear VR – 899 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Spændende indhold til VR-brillerne

Se 360 graders video på Facebook

YouTubes samling af VR-video

Tankevækkende VR-videoer fra New York Times

Måske er du interesseret i ...