3D150

3D TV om 3 år?

Du kan have et 3D-fjernsyn i dit hjem om 3 år. Teknologien er allerede nu klar til brug, siger europæisk 3D-forsker.

Godt og vel 50 år efter at biografgængere verden over første gang gjorde bekendtskab med film i 3D, er det meget sandsynligt, at 3D-teknologien igen vinder indpas. Men denne gang vil vi også kunne se 3D-film hjemme i fjernsynet - og uden at bruge specielle briller. Det siger Levent Onural, som er koordinator i et multinationalt 3D TV-netværk under Europa Kommissionen. Ifølge professor Onural er teknologien allerede nu klar til brug.

Den teknologi, som ifølge professoren kan være i vores dagligstuer om kun 3 år, er stereoskopisk 3D - metoden, der får et almindeligt fladt billede til at se ud som om, at det har dybde. Men det er en ny og forbedret udgave af stereoskopisk 3D, som vi kommer til at opleve. Forskergruppen har nemlig udviklet en ny type 3D-skærme, som gør de usmarte pap-briller unødvendige, og som desuden skulle afhjælpe det velkendte problem med "søsyge" i forbindelse med 3D-oplevelsen.

Professor Onural er begejstret for udviklingen, men indrømmer dog, at han endnu ikke ved, hvordan hverken forbrugere eller de kommercielle kræfter vil reagere på forskningsresultaterne.

Måske er du interesseret i ...