Windows Phone

Windows Phone ser ud til at gå ind i den sidste fase af sit liv.

© Shutterstock

Microsoft trækker stikket på Windows Phone

Microsoft vil ikke længere fokusere på at udvikle på Windows Phone. Det skrev en Microsoft-chef søndag aften på Twitter.

Microsoft giver nu Windows Phone-brugere en kedelig nyhed. Microsoft-chef Joe Belfiore fortalte i går på Twitter, at Microsoft ikke længere vil fokusere på Windows Phone. Det vil sige, at firmaet ikke længere udvikler ny software eller hardware til Windows Phone.

Udmeldingen kommer efter et år, hvor flere af de store profiler i Microsoft har indrømmet, at de er skiftet til Android-smartphones. 

Senest har Bill Gates, manden bag Microsoft, afsløret, at han er skiftet fra sin Windows Phone til en Android.

Læs mere om Windows telefoner her

Windows Phone stadig i live

Joe Belfiore gør på Twitter opmærksom på, at Microsoft stadig vil løse problemer og sikkerhedsopdatere telefon-styresystemet. Der vil dog ikke komme nye funktioner og forbedringer til Windows Phone, der nu er helt ude af Microsofts fokus.

Udmeldingen synes at dræbe alle forhåbninger om fortsættelsen af Windows Phone. 

Ifølge Joe Belfiore er problemet, at ingen app-udviklere ønskede at investere i at lave apps til Windows Phone. Microsoft havde endda tilbudt at betale eller direkte hjælpe med at udvikle apps, dog uden held.

Microsoft vil nu i stedet fokusere endnu mere på at give iPhone- og Android-brugere Windows-oplevelsen på deres enheder. Eksempelvis er Microsoft i gang med at få deres browser Edge på både iPhone og Andriod.

Måske er du interesseret i ...