Windows 10 mobile lukker

Efter ni år er det slut, og Microsoft lukker for Windows 10 Mobile. 

© Shutterstock

Microsoft lukker og slukker for Windows 10 til mobilen

Har du en telefon med Windows 10 mobile på? Så er der dårligt nyt, for Microsoft lukker nu for systemet. Læs her, hvad det betyder for dig og din telefon.

Fra 2010 til 2019. Så længe nåede Microsoft mobile styresystem, Windows 10 Mobile, at være her.

Og efter ni år på markedet er det slut.

For den 10. december stoppede Microsoft officielt med at yde support til samt opdatere Microsofts mobile styresystem, Windows 10 Mobile.


Microsofts forsøg på at konkurrere med Apple og Google

Microsoft lancerede Windows Mobile 10 tilbage i 2015. Det var efterfølgeren til Windows Phone 7, som blev lanceret i 2010, og som var Microsofts forsøg på at fravriste smartphone-tronen fra Apple og Google, der i 2010 var godt i gang med at erobre markedet for smartphones.

> Læs også: Windows 10 Mobile virker ikke på ældre modeller

Det lykkedes dog aldrig for Microsoft, der allerede i 2017 meldte ud, at de hverken længere fokuserede på nye funktioner eller ny hardware til styresystemet. 

Og det på trods af, at Microsoft et par år inden købte Nokias mobilafdeling for svimlende 40 milliarder kroner.

Det betyder det for dig

Når Microsoft lukker for supporten til Windows 10 Mobile, får det en række konsekvenser for dig, som har en Windows-telefon.

For det første vil du ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer, hvilket vil gøre din telefon usikker og sårbar over for angreb.

For det andet vil nogle apps vil også stoppe med at virke, mens eksempelvis Office-pakken vil virke indtil 2021. Microsoft anbefaler derfor selv, at deres kunder enten skfiter til Android eller iOS frem for Windows 10 Mobile.

Herunder kan du se en video, der viser udviklingen i de forskellige styresystemers udbredelse igennem de seneste år:

Tilbage i januar 2019 var Microsoft selv ude og opfordre brugerne til at skifte til Android eller iOS. Det kan du læse mere om her.

Måske er du interesseret i ...