M-Dress

Undskyld, din kjole ringer

Snart kan kvinder iklæde sig en kjole med indbygget mobiltelefon, så man slipper for at lede desperat i håndtasken ved opkald.

30. august 2010

Kjolen bliver kaldt M-Dress, og er en lille sort sag, der har sit eget telefonnummer og alle opkald besvares ved hjælp af en armbevægelse.

Den moderne kjole er opfundet af modedesigneren Francesca Rosella fra London og antropologen Ryan Henz. Ifølge nyhedssiden Toronto Star opstod ideen, fordi Rosella var blevet godt træt af altid at skulle famle febrilsk efter sin mobiltelefon i håndtasken, hvilket resulterede i mange missede opkald. Om kjolen oplyser Rosella, at den ikke er beregnet til hverdagsbrug - den er til en særlig aften, hvor du ikke vil bekymre dig om alle dine plastik-dimser.

Telefonopkald besvares ved at løfte hånden op til øret, ligesom hvis man havde en almindelig telefon mellem fingrene. Til gengæld er det kun muligt at ringe op til et enkelt nummer, fordi kjolen ikke indeholder et tastatur.

Der er dog blevet plads til både antenne og SIM-kort, og højttaler og mikrofon er syet ind i kjolens venstre ærme. Da klædedragten har sit eget telefonnummer, skal man blot videresende opkald til dette nummer fra sin egen telefon – mobil eller fastnet.

Modedesigneren bag M-Dress oplyser intet om, hvorvidt kjolen kan vaskes, eller om det er muligt at slukke ringetonen og i stedet vælge vibration.

Måske er du interesseret i ...