Mobil på ferie

Undgå gigantiske mobilregninger på ferien

Når du er i udlandet, kan det nemt ende med en stor, uforudset telefonregning for dataforbrug. Her er et par tips og tricks til, hvordan du undgår dyre regninger.

27. maj 2014

Forleden blev det afsløret, at Odenses borgmester, Anker Boye havde brugt over 240.000 kroner på mobildata via sin telefon, mens han var i Tyrkiet. TDC sendte i løbet af ferien sms-advarsler til Boye om det voldsomme forbrug, men han svarede blot ja til at hæve loftet for forbruget. Normalt sender TDC en advarsel til kunden allerede, når forbruget når 360 kroner, men det havde Odense Kommune frabedt sig.

Hvis du vil undgå at ende som Anker Boye, så er her et par tips til at sikre dine penge under ferien.

For det første, er det en god idé at gemme de data, du skal bruge på din telefon, så du slet ikke behøver at gå på nettet via din dyre dataforbindelse. Det kan for eksempel være kort, rejsedokumenter og flybilletter.

Det andet, du kan gøre, er at holde øje med, hvor mange data, du bruger. Det kan du gøre på de fleste smartphones, og når du kender datapriserne, er det nemt at følge med i, hvor mange penge du bruger.

I Komputer for alle nummer 9, der udkommer den 4. juni, kan du læse meget mere om, hvordan du kan bruge din smartphone i udlandet. Se fx hvordan du kommer gratis på nettet i ferien, og hvordan du kan spare en formue ved at købe et lokalt SIM-kort på feriestedet.

Klik her for at læse hele artiklen om, hvordan du kommer billigt på nettet med din smartphone i ferien.

Måske er du interesseret i ...