AndroidLolloipop

Telefonen låser når du lægger den fra dig

En ny funktion i Android-telefoner gør, at telefonen kan føle, når du lægger den fra dig.

I al hemmelighed har Google tilføjet en ny funktion til deres nyeste styresystem, Android 5.0. Brugere har de seneste dage opdaget funktionen ”On-body detektion”, der gør, at telefonen er låst op, imens du har den i hånden eller lommen, men automatisk låser når du lægger den fra dig.

Funktionen kan dog ikke mærke om det er dig, specifikt, der holder telefonen. Når du giver telefonen til en anden person, vil den derfor ikke låse automatisk. Det betyder også, at du selv skal låse din telefon op, når du tager den op efter at have lagt den fra dig.

Android 5.0, Lollipop har allerede en lignende funktion indbygget, som bliver aktiveret ved hjælp af Bluetooth eller NFC. Denne funktion kræver dog, at du har et bluetooth-apparat eller et NFC-mærke på dig, som kan reagere med telefonen. Den nye funktion bliver aktiveret uden, at andre apparater er nødvendige.

Den nye funktion er ikke tilgængelig på alle telefoner med Android 5.0 endnu, men vil sandsynligvis blive tilgængelig i den nærmeste fremtid. Google har endnu ikke har sagt noget officielt om funktionen.

Måske er du interesseret i ...