smartphonesRoaming

Stor database skal forhindre smartphone-tyveri

Dyre smartphones er blevet et populært mål for tyve, men en verdensomspændende database over stjålne mobiler skal nu forsøge at forhindre tyveriet.

3. december 2013

Der er to ting, de fleste smartphone-ejere verden over afskyr. En tabt telefon med flækket glasskærm og lange fingre, som forsøger at få fat på en ny, dyr smartphone.

Sidstnævnte ubehagelighed forsøger mobilindustri-organisationen CTIA, Cellular Telecommunications and Internet Association, nu at komme til livs ved hjælp af en global database, der skal holde styr på stjålne telefoner.

Adskillige store mobilproducenter og operatører bakker allerede op om tiltaget, hvor det vil være muligt at registrere og spærre sin stjålne telefon i databasen, så den vil blive noget nær usælgelig og derved meget mindre attraktiv at anskaffe sig på ulovlig vis.

Databasen vil som udgangspunkt blive etableret i USA og gælde smartphones med 4G/LTE-teknologien, men det er planen, at databasen skal udvides til flere typer telefoner og resten af verden.

Danskere må stadig væbne sig med tålmodighed, for der er endnu ingen forlydender om, hvornår databasen vil være tilgængelig i Danmark. Indtil er der stadig mulighed for at holde øje med din stjålne telefon, fx findes de to apps Find My iPhone til iPhones og Where’s My Droid til Android. De sporer telefonerne ved hjælp af den indbyggede GPS og viser dig smartphonens placeringer på et kort.

Måske er du interesseret i ...