mobil hånd

Stjålne mobiler spores på Skive Festival

Kaspersky Lab og Skive Festival arbejder sammen i en indsats for at lokalisere tabte og stjålne mobiler under festivalen.

Under Skive Festival er flere af deltagerne blevet udstyret med en speciel software til mobilen, der kan hjælpe nødstedte festivalgængere med at finde evt. forsvundne eller stjålne mobiltelefoner

Softwaren, der bruger GPS-tracking til at lokalisere telefonen, er udviklet af it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, i et forsøg på at hjælpe de tusindvis af danskere, der hvert år enten taber deres mobiltelefon, eller får den stjålet.

“Sol, fest og fadøl er en stor del af sommerens festivalliv. Men det er uopmærksomhed også. Det kan betyde, at den mobiltelefon, der burde ligge i lommen, pludselig havner i hegnet eller i en tyvs hænder. Hvor mobiltelefonen tidligere ville være gået tabt, forsøger Kaspersky nu at komme de uheldige gæster til undsætning ved at udstyre dem med software til mobilen, der kan hjælpe med at finde telefonen igen,” siger Eva Maria Matell, Managing Director hos Kaspersky Lab Nordics og fortsætter:

“I et lidt større perspektiv er der rigtig god grund til at skabe mere opmærksomhed omkring mobilsikkerhed. Sikkerhedstrusler mod mobiltelefonen har endnu ikke den samme opmærksomhed som sikkerhedstrusler mod computeren, og det nyder de cyberkriminelle rigtig godt af. Det er det problem, vi gerne vil være med til at sætte mere fokus på.”

Det er nemlig ikke bare et stort irritationsmoment for ejermændene. Med stigningen af de såkaldte smartphones, der på mange områder fungerer som en lille computer, kan en tabt eller stjålet mobil pludselig også betyde at eventuelle kodeord og data man har tilgået fra mobilen måske kan lande i de forkerte hænder.

Blandt sikkerhedstruslerne mod smartphones findes der blandt andet tilfælde af trojanerangreb, der har medført at en inficeret mobil har sendt beskeder til sms-tjenester med ågerpriser, hvad der har resulteret i urimeligt store telefonregninger til de uheldige ejere.

Med Kasperskys software kan en gæst, der skulle have været så uheldig at miste sin mobiltelefon, finde den igen ved at sende en sms til den tabte enhed. Mobiltelefonen sender så en mail til en på forhånd valgt e-mailadresse, med telefonens koordinater i Google Maps.

300 af gæsterne til årets Skive Festival har fået udleveret mobilsikkerhedssoftware til deres mobiltelefon.

Måske er du interesseret i ...