iphone6s

Slem kritik af iPhone 6s' antenne

Forskere fra Aalborg Universitet har lavet en grundigt test af mobilantenner. Og det er ikke godt nyt for især venstrehåndede iPhone-ejere.

12. september 2016 af SNI

"Hej skat, jeg står lige her med min latte og min iPhone og så....Skat? Skat???".

Selv når dækningen er i top, kan du have problemer med forbindelsen til din mobil. Det viser en stor undersøgelse foretaget af professor Gert Frølund Pedersen på Aalborg Universitet for Energistyrelsen og de nordiske telemyndigheder. Han har undersøgt antennerne på hele 26 topmodeller.

Apples nuværende topmodel iPhone 6s får ikke pæne ord med på vejen. Faktisk ender den på en 26. og sidsteplads, hvis du holder den i venstre hånd, mens du taler. Der er nemlig stor forskel på, hvor godt mobilantennerne virker, alt efter hvordan du holder telefonen. Samme telefon ender på en 22. plads, hvis du foretrækker at bruge højre hånd. Og klarer sig altså dårligere end forgængeren iPhone 6. Den allernyeste iPhone 7 var ikke med i testen.

Undersøgelsen viste desuden, at den brugervenlige Doro-mobil lander højest, hvis man ser på opkaldskvaliteten i gennemsnit. De bedste Samsungtelefoner samt Microsoft Lumia ligger også godt til i feltet.

Måske er du interesseret i ...