iPhone 4s

Samsung og Apple i fortsat patentkrig

Krigen om salgsforbud af Samsung Galaxy Nexus fortsætter.

2. juli 2012

Fredag faldt et foreløbigt salgsforbud mod Samsung Galaxy Nexus, i USA, ud til Apples fordel. Apple har sagsøgt Samsung for at bruge fire af deres patenter, og i fredags faldt forbuddet. Det afholder Samsung fra at sælge deres telefon indtil sagen starter, i 2014. Til den tid vil Samsung Galaxy Nexus være håbløst forældet, og sagen irrelevant, og derfor har Samsung nu søgt om at få lov at sælge deres telefon indtil appelsagen.

Hvis forbuddet holder og Apple taber appelsagen, så skal Apple betale næsten 100 millioner dollars i erstatning til Samsung, men det vil ikke være nogen stor hjælp for Samsung efter to års ventetid. Samsung mener derfor, at forbuddet bør vente indtil appelsagen med at træde i kræft, hvilket til den tid, derimod ikke vil være nogen hjælp for Apple.

Disse sager er i stigende grad blevet almindelige i et meget presset it-marked, og specielt Apple og Samsung har en efterhånden imponerende mængde søgsmål af hinanden i kølvandet. Og det er da også kun en uge siden, at selvsamme amerikanske dommer forbød salget af Samsungs nye 10.1 tommer Galaxy Tab. Og fogedforbud som disse kan også nemt finde deres vej til Danmark i højere og højere grad i fremtiden.

Måske er du interesseret i ...