GalaxyS5

Samsung lancerer ny supertelefon

Den nye topmobil, Samsung Galaxy S5, har både fingeraftrykslæser og pulsmåler.

25. februar 2014

På den årlige mobil-kongres i Barcelona, præsenterede Samsung deres nye flagskib indenfor Galaxy-serien af telefoner, Samsung Galaxy S5. Telefonens design har ændret sig en smule i forhold til dens forgænger Galaxy S4, men ikke meget. I stedet for en glat bagside, har den nu små fordybninger, som skulle give et bedre greb, og så er den vand- og støvtæt. Skærmen er blevet større og er på 5,1 tommer med en opløsning på 1920 x 1080. Telefonen har fået forbedret kamera med 16 millioner pixels og verdens hurtigste autofokus på 0,3 sekunder. Derudover har Galaxy S5 og fået fingeraftrykslæser, ligesom iPhone 5S. Den fungerer dog lidt anderledes, du skal nemlig ikke bare holde fingeren på læseren, men trække fingeren ned over bunden af skærmen for at telefonen kan aflæse den.

En af de ting Samsung har valgt at fokusere på med telefonen er sundhed og træning. Derfor er der også en indbygget pulsmåler på bagsiden af telefonen, hvor du placerer din finger og så måler den din puls.

Sammen med telefonen lancerede Samsung også anden generation af deres smartur, Galaxy Gear 2, en billigere udgave, Galaxy Gear Neo og et armbånd med buet skærm beregnet til træning, kaldet Gear Fit.

Samsung Galaxy S5 kommer foreløbig i fire farver: hvid, blå, sort, og guld. Prisen bliver på 5.495 kroner og det forventes, at den kommer i de danske butikker i april måned.

Måske er du interesseret i ...