smartphone sales

Rekord-år for smartphones

I 2013 blev over en milliard smartphones langet over disken, og det er det højeste antal indtil nu.

29. januar 2014

De findes i dag i alle størrelser, prislag og med et utal af forskellige funktioner. Smartphones kommer i alle afskygninger, og i 2013 blev der solgt flere af dem end nogensinde før. Helt op over en milliard smartphones sendte producenter som LG, Nokia, Apple og Samsung på gaden i det forgangne år, viser tal fra it-analyseinstituttet IDC.

Dermed steg salget med 38,4 procent fra 2012, hvor 725 millioner blev sendt på gaden. Når vi forbrugere lægger en ny telefon i indkøbskurven, er det især dem med store skærme eller små prisskilte, viser opgørelsen fra IDC.

Derudover vælger flest stadig mærket Samsung, der står for ca. hver tredje telefon, mens ca. hver ottende køber en iPhone fra Apple.

En af årsagerne til det stigende salg er, at internetforbindelser verden over konstant bliver hurtigere og mere stabile, hvilket gør det muligt at bruge telefonernes mange funktioner overalt. Flere større it-virksomheder som Google og Facebook arbejder da også ihærdigt på at udbrede forbindelser til øde egne af verden ved hjælp af blandt andet luftballoner.

Måske er du interesseret i ...