mobilepay

Overfør penge direkte fra mobilen

Danske Bank lancerer en ny app til smartphones, hvor du kan sende penge lige så nemt, som du sender en sms.

Det bliver fremover nemt at dele regningen på en restaurant eller biografbilletterne. En ny app kaldet MobilePay til smartphones giver dig mulighed for at overføre pengebeløb uden brug af NemID og netbank.

Programmet fungerer til både Android og iOS, og det kræver ikke, at du er kunde i Danske Bank. De eneste krav er, at overførslen skal ske mellem to smartphones, hvor brugerne har oprettet MobilePay-kontoer.

Det gør du ved at indtaste oplysninger om dit kreditkort og bankkonto i programmet, der har en række sikkerhedsforanstaltninger, så det er trygt og sikkert. Derudover skal du indtaste en personlig kode, som du skal bruge hver gang, du vil lave en overførsel.

Derefter fungerer programmet som en slags telefonbog, hvor du kan sende et givent beløb til en af dine kontakter, uden du behøver få fat på personens kontooplysninger. Du kan sende op til 1.000 kr. om dagen, men maksimalt 500 kr. per overførsel.

Skulle din telefon blive stjålet, kan du spærre din konto, ligesom du ville spærre et kreditkort, og banken vil dække et eventuelt tab, hvis din konto bliver misbrugt.

Måske er du interesseret i ...