Batterylife

Oplad din telefon på 30 sekunder

Nyt bio-batteri til mobiltelefoner kan oplades på bare 30 sekunder.

9. april 2014

Er du træt af at vente en evighed på at din mobiltelefon lader op? Så er der godt nyt på vej. Et israelsk firma, har nemlig udviklet en ny teknologi, der kan oplade en smartphone på kun 30 sekunder. Det hele handler om en ny type batteri, som bruger bittesmå nano-krystaller, der kan lede strøm meget hurtigere end de kemikalier, der findes i normale batterier. Ideen udspringer fra forskning i alzheimers, hvor de molekyler, der danner de små nano-krystaller, blev opdaget.

Batteriet er stadig i udviklingsstadiet, og er endnu ikke bygget ind i telefoner. Det er på størrelse med en pakke cigaretter og sidder på bagsiden af telefonen. StoreDot som firmaet hedder, regner med, at det vil tage et år at få batteriet bygget ind i smartphones og yderligere to år, før det kan købes i butikker.

Batterierne vil være 40 procent dyrere at producere end almindelige batterier til smartphones. Derfor kommer telefoner med de nye batterier også til at koste cirka dobbelt så meget, som de smartphones, der er på markedet i dag.

Firmaet har allerede samlet 33 millioner kroner ind til projektet, og rygterne siger, at Samsung er en af investorerne.

Måske er du interesseret i ...