AluminiumBatteri

Nyt batteri er fuldt opladet på ét minut

Forskere ved Stanford Universitet i USA har udviklet et batteri, der kan oplades på bare ét minut, og samtidig er billigt og holdbart.

Mobilfabrikanter konkurrerer på livet løs om at lave telefoner, der lader hurtigere end de andre, men nu har et hold forskere fra Stanford Universitetet i Californien tilsyneladende trumfet dem alle: De har udviklet et batteri, der er fuldt opladet på ét minut.

Batteriet er et aluminium-ion-batteri, og det har mange andre fordele end hurtig opladning. Andre forskerhold har også arbejdet på at lave et batteri af aluminium, men Stanford Universitet blev altså de første til at knække koden.

Aluminium-ion-batterier er både billigere end de litium-ion-batterier, vi bruger i dag og mindsker samtidig den brandfare, der kan være forbundet med brugen af litium. Desuden er det ekstremt holdbart, og kan holde til at blive bøjet og foldet, uden at gå i stykker.

Ifølge forskerne på Stanford Universitet viser deres seneste tests, at deres aluminium-ion-batterier kan holde til at blive op- og afladet mere end 10.000 gange – et litium-ion-batteri kan kun klare at blive opladet cirka 1.000 gange.

Forskerne skal dog arbejde videre på batteriet lidt endnu, da det stadig kun kan afgive halvt så mange volt som et litium-ion-batteri, men forskerne er fortrøstningsfulde, og mener, at det blot kræver, at teknologien forfines.

Der er ikke sat nogen tidshorisont for, hvornår batteriet kan tænkes at komme på markedet.

Måske er du interesseret i ...