Sony XZ Premium

Ny smartphone fra Sony XZ Premium

© Sony

Nye mobiler til kameraentusiaster

Ved den aktuelle mobilmesse, Mobile World Congress, som afholdes i Barcelona, har flere af de store mobilproducenter vist deres nye topmodeller frem. For fotofolket er der meget at glæde sig over.

28. februar 2017 af PS

Årets store begivenhed, når det gælder smartphones, hedder Mobile World Congress.

Den finder sted i disse dage i Barcelona, og alle de store producenter er naturligvis til stede for at vise det nyeste isenkram.

Nogle af producenterne er helt klar med nye modeller, mens andre blot har løftet sløret for nye udgivelser. Det gælder fx Samsung, der skulle være klar med topmodellen S8 den 29. marts.

Huawei P10

Huawei P10 giver den gas med pixels

© Huawei

Huawei P10 + P10 Plus

Kinesiske Huawei er klar med de to nye topmodeller P10 og P10 Plus, der begge er udstyret med et såkaldt dual-kamera fra Leica.

Det ene kamera har en farvesensor på 12,0 mio. pixels, mens den anden er i sort-hvid og på hele 20,0 mio. pixels. Begge objektiver byder på blænde F2.2 og har indbygget billedstabilisering.

Designmæssigt minder telefonerne en del om P9, men Huawei har arbejdet med at gøre overfløden mere indbydende at røre ved.

P10 har en vejledende udsalgspris på 4499 kroner og forventes at lande på hylderne den 31. marts.

P10 Plus forventes at komme i salg i slutningen af april med en vejledende udsalgspris på 5999 kroner.

LG G6

LG G6 bliver lynhurtig

© LG

LG G6

Den nye topmodel fra LG heder G6. Skærmen er 5,7 tommer, og den har en opløsning på 2880 x 1400 pixels.

LG G6 har en Qualcomm Snapdragon 821-processor, der skulle give op til ti procent højere hastighed end forgængeren Snapdragon 820.

Telefonen har et såkaldt dual-kamera på 13,0 mio. pixels på bagsiden, der består af en 125-graders vidvinkel med blænde F2.4 og et standardobjektiv med en billedvinkel på 71 grader og blænde F1.8. Dette objektiv har indbygget billedstabilisering. LG G6 er desuden forseglet så, den kan tale regn og støv.

Prisen forventes at ligge omkring 6000 kroner.

Sony XZ Premium

Sony XZ Premium fanger lynhurtige bevægelser

© Sony

Sony XZ Premium

Sonys nye flagskib hedder XZ Premium, og som noget helt nyt er telefonen udstyret med et såkaldt Motion Eye-kamera, der skulle kunne fange bevægelser, om end ikke øjet kan se.

Kameraet kan desuden optage video i super slow motion med 960 billeder i sekundet.

Opløsningen er på 19,0 mio. pixels, og XZ Premium har desuden en 4K-skærm på 5,5 tommer, som understøtter HDR-visning. Det er verdens første skærm i en smartphone af denne type.

Processoren er af den nye Snapdragon 835-type. Sony ZX Premium sælges i slutningen af maj for 5995 kroner.

Måske er du interesseret i ...