nyheder/mikro_usb.jpg

Nye kabler vil gøre livet lettere for mobilejeren

Flere af de største mobilproducenter bakker nu op om en ny standard for tilslutning af udstyr til mobilen. Resultatet bliver ensartede kabler, der kan genbruges, når telefonen skiftes ud.

21. september 2007

Det er ikke bare en telefon, du finder i pakken, når du køber en ny mobil. En ny oplader, nyt headset og et nyt datakabel er trofaste følgesvende i kassen med nyerhvervelsen. Til stor ærgrelse for de fleste - for opladeren og det andet tilbehør fejlede jo ikke noget og kunne sagtens have været genbrugt.

Men nu er der håb forude, for en række af de største mobilproducenter er blevet enige om, at fremtidens kabler skal ensartes og fremstilles med det samme stik. Med det såkaldte mikro USB-stik, der allerede er standard i computerudstyr som f.eks. digitalkameraer, kan tilbehøret genbruges, og familien kan dele opladere og andet udstyr til den mobile med hinanden.

Med ensartede kabler slipper kunderne for en masse besvær, producenterne sparer ressourcer og miljøet skånes for betydelige mængder affald. Der er dog trods de gode udsigter endnu ikke noget bud på, hvornår de første modeller med de nye stik og kabler kommer i handelen.

Måske er du interesseret i ...