iPhone 6 og Apple Watch

Nye iPhones og smartwatch fra Apple

Apple har netop lanceret den nye iPhone 6, en større model kaldet iPhone 6 plus, et smartwatch kaldet Apple Watch og et helt nyt betalingssystem.

10. september 2014

To telefoner, et ur og en ny måde at betale på. Det var, hvad Apple præsentrede på deres pressemøde i San Francisco d. 9. september.

Begge nye iPhones får større skærme på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer. Samtidig er de også blevet skarpere, så tekst og ikoner står tydeligere.

Designet på telefonerne er blevet ændret lidt i forhold til, de tidligere modeller. Telefonerne er de hidtil tyndeste iPhones med 6,9 mm for 6’eren og 7,1 mm for 6 plus. Kanterne er blevet afrundede, og glasset buer rundt om siden, så du ikke kan mærke nogen kanter.Kameraet har stadig 8 megapixels, men kan nu optage video i slowmotion med 240 billedet i sekundet.

Apple lancerede også deres smart-ur, Apple Watch. Uret er firkantet og indeholder en helt ny version af Apples styresystem, specielt designet til uret. En af de smarteste funktioner er, at du kan bruge det lille hjul, som du kender fra et almindeligt armbåndsur, til at zoome ind og ud. Urets rem kan du selv skifte til læder, metal eller gummi. Apple Watch kommer også i to størrelser.

Sidst men ikke mindst præsenterede Apple også et nyt betalingssystem, Apple Pay, hvor du kan betale alene ved et tryk på din iPhones fingeraftryksmåler. Systemet er baseret på NFC-teknologi og udviklet i samarbejde med VISA og Mastercard.

Telefonerne sættes til salg i Danmark d. 26. september. I første omgang kan de dog kun bestilles fra Apples hjemmeside. Priserne ligger på 5.199 kroner for iPhone 6 og 5.999 kroner for iPhone 6 plus uden abonnement. Apple Watch kommer først i 2015 til 349 dollars, hvilket er ca. 2.000 kroner. Apple Pay lanceres i første omgang kun i USA, og kommer tidligst til Danmark i starten af 2015.

Måske er du interesseret i ...