Mobiltelefon.jpg

Ny musiktjeneste til mobilen

Fire store musikudgivere og 23 teleselskaber er gået sammen om projektet "Musicstation", som vil tilbyde musik til mobilbrugere. Den skandinaviske lancering er planlagt til andet kvartal af 2007.

12. februar 2007

En alliance mellem fire store pladeselskaber og hele 23 mobiloperatører resulterer nu i en ny abonnementsbaseret musiktjeneste, "MusicStation". For cirka 25 kroner om ugen kan de fremtidige brugerne få ubegrænset adgang til millioner af musiktitler fra fire af de største musikudgivere, nemlig Universal Music, Warner Music, Sony BMG og EMI.

Den skandinaviske lancering af MusicStation er planlagt til andet kvartal af 2007. I første omgang bliver det dog kun de svenske Telenor-kunder, som får adgang til tjenesten, der ses som en konkurrent til Apple's iTunes og den kommende iPhone-mobiltelefon. Den nye musiktjeneste fungerer både med 3G, EDGE og GPRS-mobiltelefoner og kræver DRM-software, der fremover skal forhåndsinstalleres på mobiltelefonerne. Softwaren betyder, at musikken ikke længere kan høres, når abonnementet er udløbet, og at musikken heller kan ikke overføres til computeren, medmindre man tegner et særligt abonnement.

Måske er du interesseret i ...