Nokia X

Nokia lancerer Android-telefoner

Nu melder Nokia sig på banen med tre telefoner udstyret med Android. De kommer dog ikke til Danmark i første omgang.

25. februar 2014

Der er tre nye telefoner på vej fra Nokia med styresystemet Android. De tre smartphones får navene X, X+ og XL og blev annonceret i går ved Mobile World-kongressen i Barcelona. X og X+ modellerne har en skærm på fire tommer og et tre-megapixel kamera, mens XL får en 5 tommer skærm med et to-megapixel frontkamera og et fem-megapixel kamera bagpå.

Selvom Microsoft tilbage i september købte Nokia, er de nye mobiler altså udstyret med Googles Android-system. Det bliver dog en helt Google-fri version, som telefonerne kommer til at køre. Nokia har nemlig valgt at skifte Googles tjenester, som Google Maps, Gmail og Google+, ud med Microsofts og Nokias egne. Du kan dog stadig bruge Googles app-butik, Google Play, til at hente apps, men får samtidig også muligheden for at hente fra Nokias egen app-butik. Udseendet kommer til at minde meget om de eksisterende Windows-telefoner, med farvede fliser man kan flytte rundt med.

I første omgang bliver telefonerne sat til salg i en række. Derfor kommer prisen på de tre telefoner til at ligge i den billige ende med henholdsvis 664 kroner for X, 738 kroner for X+ og 813 kroner for XL. Senere kommer telefonerne til Danmark, men der er endnu ingen dato på.

Måske er du interesseret i ...