nyheder/iphone_145.jpg

Mobiltelefoner tåler ikke kulde

Stockholm (NTB-TT): Svenske forskere mener, at fabrikanterne ikke er gode nok til at informere os om, at mobiltelefoner ikke virker i koldt og fugtigt vejr.

27. januar 2009

"Moderne mobiltelefoner virker ikke ved lav temperatur. Nogle modeller holder op med at virke, når temperaturen falder ned til nul, fordi batteriet er for svagt," siger svenske eksperter.

De mener, at producenterne slet ikke giver tilstrækkelig information om problemet, og det er relevant og vigtig viden især til forbrugerne i lande med fugt og kulde, som fx i Skandinavien.

I instruktioner for telefoner fra Nokia i Finland hedder det, at telefonerne skal håndteres i temperaturer mellem 15 og 25 plus grader.

Konkurrenter LG, Siemens og Sony Ericsson siger, at deres telefoner kan modstå temperaturer fra minus 10 til plus 55 grader. Apple skriver i manualen for sin iPhone, at det ikke bør anvendes ved temperaturer under 0 eller over 35 grader.

De nye og populære mobiltelefoner med tryk-følsomme skærme i stedet for knapper, er især temperatur-følsomme.

Nokia's chef for kundeservice i Sverige, Anders Larsson siger, at selskabets telefoner sandsynligvis virker i temperaturer under 15 grader. Men han indrømmer, at hvis det er meget koldt, så kan enkelte funktioner sætte ud, fx kan du opleve at skærmen bliver langsom.

Måske er du interesseret i ...