nyheder/mobil_25aar.gif

Mobilen fylder 25

Fra slæbbar til tynd og trendy. I år er det 25 år siden, de første mobiltelefoner så dagens lys, og fødselsdagen fejres med en særudstilling om mobilens historie på Post og Telemuseum i København.

Som en del af verdens første internationale og automatiske mobiltelefonnet åbnede det såkaldte NMT-net (Nordisk Mobil Telefon) i Danmark i 1982. Den voldsomme udvikling på området for mobiltelefoni har siden forvandlet de fyldige og kufferttunge telefonapparater til små og tynde modeller, der i dag stort set er blevet hver mands eje.

I anledning af fødselsdagen åbner Post og Tele Museum i København den 28. august en særudstilling om 25 års hæsblæsende udvikling og forandring af både mobiler og mobiltelefonbrugere i Danmark.

Udstillingen sætter fokus på brugernes historier, som er lagt i munden på 12 fiktive personer fra udvalgte år i apparatets første 25 år herhjemme. På udstillingen kan man møde hele registret fra 1980ernes stilsikre yuppie med en mobil på størrelse med en mursten til nutidens teenager med den altid tændte, ultratynde mobil.

Sideløbende med udstillingen kører museet et indsamlingsprojekt, hvor små, store, smarte, forældede eller overflødige mobiltelefoner kan afleveres til museets samlinger sammen med de gode historier, der knytter sig til dem. Udstillingen vil løbende blive suppleret med et udvalg af de indsamlede telefoner.

Udstillingen er åben frem til 13. januar 2008.

Måske er du interesseret i ...