hammertime!

Knus din smartphone

Tusinder af smartphones fyldt med personlige oplysninger bliver solgt videre, eller havner på lossepladser. Der er de frit tilgængelige, og kan hurtigt falde i de forkerte hænder.

6. marts 2012

Slettet data på en harddisk er nemt at hente frem igen. Det har været et kendt problem længe, at andre kunne hente dine data frem fra en kasseret computer. Men nu da den første generation af smartphones er på vej ud på brugtmarkedet er det værd at bemærke, at det ligeledes næsten er umuligt at slette data permanent fra SD-kort, og fra den indbyggede hukommelse i en smartphone.

Hvis du håndterer fortrolige data, eller vil være helt sikker på, at dine data ikke kan hentes frem af nogen, så skal du enten hente mukkerten, eller fiske SD-kortet ud og ødelægge det. Alternativt kan du sætte det i din nye telefon, hvis den understøtter det.

Med hensyn til den indbyggede hukommelse i telefonen, så kan du stille den tilbage til fabriksindstillingerne, hvilket sletter alt på hukommelsen. Men det betyder ikke, at data ikke kan hentes frem igen. Så hvis din telefon har en indbygget hukommelse, så sælg den til familie eller venner, som ikke har nogen interesse i finde dine slettede data.

Tip: Der er flere måder at ødelægge SD-kort på. Du skal bare sikre dig, at det på ingen tænkelig måde kan anvendes bagefter. Formater først kortet og anvend så en af følgende metoder:

  • Smadr det med en hammer.
  • Klip kortet i mange stykker.

Der findes også software-metoder til at slette kortet og overskrive det med tilfældig kode. Men hvis du vil være helt på den sikre side, er vold vejen frem. Og desuden er SD-kort ret billige. Hvis du vil give den digitale vej et skud, så kan du læse mere ved at vælge linket i højre side.

Måske er du interesseret i ...