huawei

Kinesisk selskab klar til at købe Nokia

Den kinesiske mobilproducent Huawei står klar til at købe Nokia, hvis den finske telegigant ikke formår at genvinde markedsandele.

Det er ikke mange år siden, at Nokia sad tungt på salget af mobiltelefoner, men efter smartphonens udbredelse har det finske selskab tabt terræn i forhold til konkurrenterne. Det kan i sidste ende betyde, at den kinesiske producent Huawei vil hive det helt store checkhæfte frem og købe Nokia.

Huawei er den seneste tid begyndt at lancere flere telefoner, og de er ivrige efter at komme ind på markedet, og det kan føre til køb af konkurrenterne, lyder det fra Huaweis bestyrelsesformand for forbrugergruppen, Richard Yu ifølge Financial Times.

Rygterne kommer i kølvandet på, at storaktionærer i den finske virksomhed angiveligt har luftet utilfredshed med, at Nokia har valgt styresystemet Windows Phone, der ikke har været en ubetinget succes.

Skulle det ende med, at Huawei opkøber Nokia, vil Windows Phone helt blive droppet til fordel for det gratis styresystem Android. Huawei sælger i dag både telefoner med Android og med Windows Phone.

Måske er du interesseret i ...