Iphone

Skal du have en iPhone 7? Nej tak!

Rygterne talte sandt. iPhone 7 blev ingen revolution, så jeg beholder pengene i lommen!

8. september 2016 af Nyhedsredaktør

Jeg har selv fået spørgsmålet om, hvorvidt jeg har tænkt mig at bytte min iPhone 6S ud med en 7’er, og jeg kan helt uden tøven sige: Nej tak! Der sker simpelthen ikke nok i mine øjne til, at jeg vil betale de knap 6.000 kroner for at bytte en god telefon med en, som er marginalt bedre.

Jeg er klar over, at det er de færreste, som år efter år finder campingteltet frem fra kælderrummet og lægger sig ind foran en TDC-, Telia- eller 3-butik for at være blandt de første, som kan bryste sig af at eje den nyeste iPhone.

Det virker dog som om, at der bliver færre af dem, der absolut skal være med på bølgen – og det er ikke kun, fordi den kan bestilles på nettet.

Det handler heller ikke om det manglende mini jack-stik eller lysten til at skifte fra iOS til Android. Nej, som telefonproducent virker det bare til, at Apple er gået en smule i stampe og har svært ved at finde frem til de fantastiske nye funktioner, som de tidligere har været så gode til.

Sande rygter: Kun små forbedringer Lidt mere hastighed, et lidt bedre kamera, mere lagerplads, marginalt bedre batterilevetid og vandtæthed – og ja, afskaffelsen af den 3,5 mm analoge mini jack-port.

Det var, hvad det kunne blive til, da Apple den 7. september lancerede den nyeste udgave iPhone-serie. Stort set samtlige nye funktioner og specifikationer har været offentlige hemmeligheder i flere måneder, og Apple har fra mange fronter høstet en hel del kritik for, at de efterhånden er på bagkant i forhold til konkurrenterne.

Vandtæthed er først en del af den nye iPhone, men den evne er efterhånden fast inventar i Samsungs telefoner. Kamerateknologien er igen på højde med de bedste Android-telefoner, men det er ikke som tidligere, hvor Apple i mange sammenhænge satte dagsordenen for nye funktioner i en smartphone.

En opdatering af en stærk telefon Målinger af iPhone 6S’ muskelkræfter viste, at A9-processoren var ufatteligt stærk og overgik selv nyere flagskibe fra Samsung og HTC. Den nye A10-processor er angiveligt 50 procent hurtigere, og derfor tyder meget på, at iPhone 7 er verdens hurtigste telefon.

Designet, der ikke har ændret sig markant siden iPhone 6, er ligeledes vældigt populært, hvilket ganske sikkert er årsagen til, at Apple holder fast i den slanke krop med rundede kanter.

Kameraet stikker dog også stadig noget ud på bagsiden – et designvalg, som Samsung tidligere også har fået hug for og efterfølgende gjorde plant med bagsiden.

Det er altså nærliggende at mene, at Apple videreudvikler på en allerede rigtigt god telefon, der stadig er blandt markedets bedste. Prisen er dog bestemt også i den høje ende med knap 6.000 kroner for den billigste iPhone7-udgave.

De umiddelbare evner ændrer dog ikke på, at Apple ifølge Statista løbende har tabt markedsandele siden slutningen af 2011, hvor iPhone 4S blev lanceret, og antallet af konkurrenter voksede eksplosivt.

Salget af nye iPhones er desuden stagneret, på trods af at smartphonesalget stadig stiger. Og jeg kommer ikke til at forsøge at ændre på den statistik i år!

Måske er du interesseret i ...