Fup-kampagne på Facebook lover spritny iPhone 7 for kun 5 kr.

Fup-kampagne på Facebook lover spritny iPhone 7 for kun 5 kr.

© Facebook

Fup-kampagne på Facebook lover iPhone 7 til 5 kr.

Hvis en kampagne på Facebook lyder for godt til at være sandt, så er det typisk også tilfældet. I en aktuel kampagne havner du på et lotteri-side, som gerne vil have dine kreditkortoplysninger.

1. marts 2017 af Windows 10 Startmenu

Det lyder for godt til at være sandt, at du kan få en spritny iPhone 7 for kun 5 kroner, som en aktuel fup-kampagne på Facebook lige nu lover. Og det er det også.  

I kommentarfeltet kan du se en masse glade mennesker, som tilsyneladende har modtaget den meget billige telefon. Men det er fup!

Opslaget kommer fra ORP Centrum, som på Facebook er et medicinalselskab i Tjekkiet, og linket i opslaget skulle angiveligt sende dig til det anerkendte gadgetsite Gizmodo.co.uk. Dog havner du på et helt tredje site, som på overfladen ser ganske seriøst ud. 

Her kan du læse om den lidt for fantastiske kampagne, hvor du kan spare 99% på en iPhone 7. Undervejs i artiklen er der flere opfordringer til at klikke sig videre og sikre sig en iPhone 7 for fem kroner. 

Fup sender dig til lotteriside

Et klik vil dog i bringe dig til lotteriportalen Lotto1010, hvor du lige skal aflevere dine kreditkortoplysninger og deltage i et lotteri, før du får tilsendt din iPhone 7. 

Vi har ikke tjekket, om der vitterligt dukker en iPhone 7 op efter et par dage, men der er mange faresignaler i selve opsætningen, der gør det svært at tro, at det vil være tilfældet. 

Forbrugerombudsmanden har tidligere været ude og advare mod, at luksusprodukter til spotpris i virkeligheden dækker over tegning af abonnementer, der i sidste ende kan være svære at slippe ud af.

Hvis du støder på den slags opslag på Facebook, er det eneste du skal overveje at klikke på funktionen anmeld, som du finder ved at trykke på pilen øverst til højre på opslaget. 

Måske er du interesseret i ...