Iphones6

Din iPhone kan få super trådløs opladning i 2017

Allerede næste år kan du sidde langt væk fra stikkontakten og lade din nye iPhone eller iPad op, hvis det står til Apple. Virksomheden er nemlig i fuld gang med at udvikle teknologien bag trådløs opladning.

Glem alt om ledninger og sidde klistret til opladningsstation eller stikkontakten, når du vil bruge din iPhone, mens den lader op. Apple arbejder nemlig på at videreudvikle den trådløse opladning, så du kan oplade over længere afstande – og allerede næste år kan den nye teknologi være at finde i iPhones og iPads, beretter det amerikanske medie Bloomberg.

Trådløs opladning virker i dag ved, at du lægger en smartphone med den såkaldte QI-teknologi oven på en plade. Afstanden mellem de to enheder skal være ganske lille for at bevare en energieffektivitet, der er høj nok til, at telefonen kan oplade.

Når afstanden mellem afsender og modtager bliver større, bliver energieffektiviteten mindre, og det er netop den udfordring, Apple forsøger at overkomme i samarbejde med partnere fra USA og Asien.

Det er i dag kun udvalgte smartphones og tablets med Android og Windows 10, der fra fabrikken er udstyret med teknologien til trådløs opladning, mens iPhone-ejere skal købe ekstraudstyr for at slippe for ledningen.

Måske er du interesseret i ...