Fastnettelefon

Hackerangreb via fastnettelefon

Vær på vagt over for opkald fra folk, der udgiver sig fra at være fra Microsofts Service Center. Der er tale om hackere, der vil have adgang til din pc.

18. august 2011

Det er besværligt nok at sikre sig mod hackere, der forsøger at angribe pc'en direkte, men nu skal vi åbenbart også være på vagt, når vi tager telefonen derhjemme.

En Komputer for alle-læser blev således for nylig ringet op på sin fastnettelefon af en engelsktalende herre, der præsenterede sig som en medarbejder i Microsoft Service Center i Saudi Arabien. Herren begyndte med at sikre sig, at han havde fat i den rigtige person, ved at læse læserens navn og adresse op i telefonen. Læseren fik dernæst at vide, at Microsoft havde opdaget et faretruende problem på hans computer, og han blev bedt om at tænde for den, så medarbejderen kunne hjælp ham af med utøjet.

Vær forberedt næste gang hackerne finder på noget nyt - > bestil Komputer for alle her! <

På dette tidspunkt i samtalen fattede læseren mistanke og lagde røret på. Og det var godt det samme, for det var i virkeligheden en hacker, han havde i den anden ende af røret. Hundredvis af historier fra USA og England om lignende opkald viser, hvad der sker, hvis en person lader sig narre sig til at tro, at han rent faktisk taler med en Microsoft-mand. Samtalen fortsætter gerne med, at han bliver bedt om at downloade et "sikkerheds"-program, som dog i virkeligheden aflurer hans adfærd på pc'en. Som om det ikke er nok, er flere uheldige ofre blevet narret til at betale over 1.500 kroner for fremtidig beskyttelse.

De farlige opkald stammer i følge undersøgelser foretaget af den britiske avis the Guardian blandt andet fra den indiske by Kolkata, men det har ikke været muligt at finde frem til bagmændene. Det er uklart, hvordan hackerne har fået adgang til pc-ejernes telefonnumre, navne og adresser.

Microsoft understreger, at de aldrig kunne finde på at kontakte deres kunder telefonisk, med mindre kunderne selv har rettet henvendelse først.

Måske er du interesseret i ...