Facebook mobil

Facebook vil have kontrol over din smartphone

Hvis du bruger Facebook på din smartphone, har du sikkert allerede givet lov til, at de kan ringe og sende beskeder i dit navn. Det lyder voldsomt, men her fortæller vi dig, hvad det i virkeligheden betyder.

14. august 2014

Hvis du i fremtiden vil sende beskeder over Facebook på din smartphone, er du tvunget til at hente den nye og separate Facebook Messenger-app.

Når du installerer appen vil den blandt andet give tilladelse til at ringe op fra din telefon samt fuld adgang til kameraet. Men du skal ikke frygte at Facebook begynder at sende sms-beskeder til dine venner, for der er en mening med alle de forskellige tilladelser. Hvis du for eksempel tilføjer et telefonnummer til din Facebook-konto, kan programmet automatisk bekræfte nummeret ved hjælp af en bekræftelseskode på sms. Og hvis du ser en begivenhed på Facebook, kan appen vise om din kalender er tilgængelig. Tilladelsen til kameraet skal bruges, når du tager billeder og lægger dem op på Facebook.

Det er dog forskelligt, om du bruger Android eller iOS. På Android skal du give alle tilladelserne på én gang, når du henter Messenger-appen. Med en iPhone spørger programmet om tilladelse, hver gang det skal bruge fx telefonens kamera eller mikrofon

Måske er du interesseret i ...