HTCOneM9

Din mobil falder i værdi lynhurtigt!

En ny undersøgelse viser, at smartphones værdi falder med helt op til 65 procent på bare en måned.

21. juni 2016

Markedet for brugte smartphones er enormt, og bliver stadig større. En engelsk undersøgelse viser da også, at der kan være store penge at spare på at købe brugt – også på telefoner, der er få måneder gamle.

Undersøgelsen er foretaget af den engelske internetbutik musicmagpie.co.uk, der specialiserer sig i at sælge brugt elektronik til fornuftige priser. Derfor har de selvfølgelig også en interesse i at vise, hvor billige brugte telefoner er.

Samsung og HTC falder meget i pris

Tallene viser fx, at Samsungs topmodel fra 2014 faldt med 50 procent i løbet af de første to måneder, den var på markedet. HTCs One M9 fra 2015 tabte hele 65 procent af dens værdi på bare en enkelt måned.

iPhone falder mindre

Lidt bedre ser det ud for iPhones, hvor prisen på en iPhone 6 først faldt til 50 procent efter et helt år. Dog kan iPhones ikke se sig helt fri for voldsomme prisfald – iPhone 5 faldt med 66 procent allerede efter en måned.

Årsagen til at priserne på brugte telefoner falder så voldsomt er, ifølge Musicmagpie.co.uk, at der kommer nye, bedre telefoner på markedet, eller at der simpelthen ikke er efterspørgsel på den pågældende mobil.

Måske er du interesseret i ...