mobilkøb

Danskerne handler mere på mobilen

Hver sjette dansker købte i løbet af foråret varer over mobilen, og det er en stigning i forhold til sidste år, viser en ny undersøgelse.

Smartphonen bliver i stigende grad fisket frem, når danskerne skal købe nyt tøj eller bestille sommerferien. I løbet af andet kvartal i 2013 shoppede helt op til hver sjette dansker på deres telefon, viser en undersøgelse, som Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) har udarbejdet.

I undersøgelsen svarer 16 procent af de 1.136 respondenter, at de i løbet af perioden har købt en vare fra deres telefon, mens det i 2012 kun var 13 procent, der kunne svare ”ja” til samme spørgsmål. Selvom den mobile e-handel er steget, så sker det i et lavere tempo end tidligere.

”I FDIH havde vi efter hidsige stigninger i mobilkøb frem til 2011 forventet fortsat høj vækst, men vækstkurven er fladet ud. Det betyder dog ikke, at mobilhandlen flader, eller at Danmark er teknologisk bagud. Tværtimod,” skriver kommunikationschef i FDIH, Henrik Theil.

Op i mod en tredjedel af danskerne har på et tidspunkt handlet over telefonen, mens det fx er under hver femte i Holland.

Det er især tøj, sko og smykker, som danskerne lægger i deres virtuelle indkøbsvogn, når de shopper fra mobilen, mens finansielle produkter som banklån ligger helt i bunden.

Måske er du interesseret i ...