Mobiltelefon.jpg

Betal med mobilen

I Japan kan kunderne i McDonald's nu betale deres fast food via mobilen. Direkte betaling via mobiltelefonen vinder i øjeblikket indpas flere steder i verden.

28. februar 2007

Betaling af dagligvarer via en elektronisk enhed er noget, vi kommer til at se meget til i fremtiden. Og i Japan er de som sædvanlig på forkant med udviklingen. McDonald's har således indgået et samarbejde med mobiloperatøren NTT DoCoMo, som betyder, at kunderne i de japanske fast food-restauranter nu kan betale for deres McFeast eller McNuggets med mobiltelefonen.

I Japan er det allerede muligt, at betale for sin togbillet med mobiltelefonen, og flere mobiloperatører arbejder i øjeblikket på at udbrede denne form for betaling. Det er ikke kun i Japan, som traditionelt er på forkant med den elektroniske udvikling, at betaling via mobiltelefonen vinder indpas. Fx arbejder to togselskaber i England i øjeblikket på at tilbyde deres kunder mobilbetaling. Og mon ikke det kun er et spørgsmål om tid, inden vi på samme måde kan benytte mobiltelefonen som et direkte betalingsmiddel her i Norden.

Måske er du interesseret i ...