nyheder/iphone_145.jpg

Apple har fået patent på iPhones smarte trykfølsomme skærm

Konkurrenterne skal nok være forberedte på søgsmål fra Apple. For mange har ladet sig inspirere af iPhones trykfølsomme skærm, grafiske brugerflade og betjeningsfunktioner.

Apple har fået godkendt en meget omfattende patentansøgning, som ser ud til at dække næsten hele iPhones multitouch brugergrænseflade. Multitouch betyder at skærmen er trykfølsom med en eller flere fingre. Det betyder at Apple i princippet har fået patent på funktionaliteten af iPhones berøringssensitive skærm, den metode du anvender ved betjening og den grafiske udformning.

Det er det amerikanske patentkontor, der har bevilliget patentet, og det er en stor sejr for Apple. Den store patentansøgning tæller 358 sider, og beskriver blandt andet den berøringsfølsomme skærm, det grafiske udtryk, og mange af metoderne som benyttes for at betjene iPhone med én eller flere fingre.

Dermed kan Apple har sikret sig vigtig ammunition i kampen mod konkurrenterne, som utvivlsomt har skelet til Apples succes-telefon, da de udviklede deres egne produkter.

Måske er du interesseret i ...