Samsung Galaxy S5 Neo

Suveræn smartphone vinder Komputers stortest

I disse uger lancerer flere af de største mobilproducenter deres helt nye topmodeller. Det er smartphones, der koster op mod 6.500 kroner. Så meget behøver du slet ikke betale for en super god telefon.

Komputer for alle har testet seks smartphones til under 3.000 kroner. Det er ikke de hurtigste telefoner, du kan få, men de er aldeles glimrende hvis du vil foretage opkald, sende beskeder, surfe på nettet, køre nogle simple apps og have et godt kamera lige ved hånden.

Samsung Galaxy S5 Neo med Android 5.1 løber af med sejren. Det skyldes ikke mindst dens kræfter, dens evne til at tage rigtig flotte billeder og batterilevetiden, som suverænt overgår de øvrige mobiltelefoner i testen. Der er 16 GB lagerplads i telefonen, som kan udvides med et microSD-hukommelseskort.

Mange har valgt at erstatte det lille lommekamera med en smartphone. Det resulterer ikke altid i skarpe og præcise billeder, men Galaxy S5 Neo har et rigtig godt hovedkamera, der kan tage billeder på op til 16 megapixels. Farverne bliver gengivet meget præcis både på billeder taget udenfor og indenfor, hvor belysningen ikke er så kraftig.

Selvom processoren er kraftfuld, så holder batteriet i Galaxy S5 Neo væsentlig længere end gennemsnittet. I vores batteritest blev der holdt liv i udstyret i 11 timer og 42 minutter. Til sammenligning kunne den næstbedste i testen holde i omkring 8 timer. Det kan samtidig have betydning for dig, at batteriet nemt kan udskiftes, hvis det første er fladt og du ikke kan lade det op med det samme.

Siden artiklens deadline er Galaxy S5 Neo blevet billigere, så du i flere butikker nu kan købe den til 2.448 kroner, blandt andet hos Power og onlinebutikken Wupti.

Du kan læse stortesten her (kun for abonnenter): https://komputer.dk/telefon/den-bedste-smartphone-til-under-3000-kroner

Måske er du interesseret i ...