Apps fra mobiltelefon på pc'en

Nu kan du snart bruge apps fra mobilen direkte i Windows. 

© Microsoft

Snart kan du bruge mobil-apps på pc'en

Nu bliver det snart muligt at lade telefonen ligge ved siden af pc'en, mens du bruger alle dine mobil-apps direkte på Skrivebordet i Windows.

Det kan være unødigt besværligt at bruge mobilens lille skærm og tastatur i for lang tid ad gangen, men det er desværre en nødvendighed, hvis du fx vil bruge dine kommunikations-apps som WhatsApp, Snapchat eller Instagram, som normalt ikke findes i en desktop-version.

Snart kan du dog i stedet bruge pc'en til at navigere på telefonen ved hjælp af app'en Min Telefon.

> Vi har tidligere skrevet om, hvordan du kan få dine sms-beskeder i Windows med Min Telefon. Det kan du læse her.

Brug mobilen i Windows 10

Microsoft har netop annonceret, at man i en kommende opdatering til Windows 10 vil kunne vise telefonens skærm på Skrivebordet i Windows og derfra starte alle telefonens installerede apps.

Det betyder blandt andet, at du kan kommunikere via telefonen, men med pc'ens behageligt store tastatur, ligesom du nemmere kan se hvad der foregår på en skærm med flere tommer.

Du kan naturligvis køre dine almindelige Windows-programmer samtidig, så din telefon-skærm vises ved siden af fx Word eller andre åbne programmer.

De nye muligheder finder du under Windows' indstillingsmenu under punktet Telefon, når du har parret din smartphone med Windows.


I videoen herunder kan du se, hvor let det er at bruge mobile apps på pc'en.

Du skal bruge en telefon fra Samsung

I første omgang kræver den nye funktion en telefon af mærket Samsung. Du kan se den komplette liste over modeller med muligheden her.

Microsoft har dog meddelt, at det er meningen at funktionen på sigt skal kunne anvendes på langt flere telefonmodeller. 

Mobil-apps på Windows pc

Når din telefon er parret med Windows, har du adgang til alle telefonens installerede apps, som du endda kan starte og bruge direkte i Windows. 

Få adgang til mulighederne allerede nu

Hvis du har klikket ja til at teste kommende Windows-opdateringer som Windows Insider, har du allerede nu mulighed for at afprøve de nye funktioner ved at åbne Telefon under indstillinger. De findes i Build 20185 og frem.

> Vil du vide mere om Windows Insider og hvordan du tilmelder dig, så læs vores guide i Fordelszonen her.

Ellers må du vente til næste store Windows-opdatering i efteråret.

Du har dog også mulighed for at gøre stort set det samme med programmet Droid4X, som vi tidligere har skrevet om i Komputer for alle. 

Med dette program vises din telefonskærm også i Windows, hvor du kan anvende alle installerede apps. Du finder programmet og en udførlig manual i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...