FakeUpdate

Opdatering stjæler dine oplysninger

En falsk opdatering til Google Chrome slår din antivirus fra og stjæler dine bankoplysninger!

Du skal være særligt opmærksom, hvis du bliver opfordret til opdatere Google Chrome på din Android-telefon. Sikkerhedsfirmaet Zscaler advarer imod en falsk opdatering, der i virkeligheden er et udspekuleret malware-program.

Sådan ser den falske opdatering ud Malware-programmet ligner umiddelbart en rigtig Chrome-opdatering og fører dig også videre til sider, der ligner officielle Google-sider. Så snart programmet er installeret, beder det dog om administratorrettigheder – og så er dine oplysninger er i fare.

Programmet begynder med det samme at registrere dine sms’er, samtaler og internettrafik. Værst er det dog, hvis du åbner Google Play Store på din telefon: Her bedes du prompte om at indtaste dine kortoplysninger. Kortoplysningerne sendes herefter til et russisk telefonnummer, oplyser Zscaler.

En rigtigt ubehagelig ting ved den falske Chrome-opdatering er, at den kan deaktivere din telefons antivirusprogram, så du er helt ubeskyttet imod, hvad malware-programmet gør. Er programmet først installeret, er den eneste måde at slippe af med det igen at gendanne din telefons fabriksindstillinger.

Sådan undgår du at programmet installeres Vil du undgå at programmet overhovedet installeres, skal du sørge for, at ukendte kilder ikke har mulighed for at installere programmer på din telefon. Som standard har ukendte kilder ikke denne mulighed, men det kan være godt at sikre sig, at det ikke er ændret ved en fejl.

Sådan sikrer du at ukendte kilder ikke kan installere programmer på din telefon: 1 Gå ind i ”Indstillinger” på din smartphone. 2 Tryk på ”Sikkerhed”. 3 Find punktet ”Ukendte kilder”.

Måske er du interesseret i ...